De krapte op de arbeidsmarkt spreidt zich breder uit, blijkt uit een dinsdag gepubliceerd UWV-rapport over de arbeidsmarkt. Volgens de uitkeringsinstantie melden werkgevers in steeds meer beroepsgroepen een tekort aan geschikt personeel.

Volgens het rapport is de krapte vooral te zien bij technische beroepen, zoals bouw en installatie, industrie en autotechniek.

Maar ook in de ICT, zorg, transport en logistiek, bij pedagogische en agrarische beroepen en bij dienstverleners zoals schoonmaakbedrijven en horeca is er gebrek aan personeel.

Inmiddels ervaart één op de vijf werkgevers productiebelemmeringen vanwege een tekort aan personeel. In sommige branches gaat het zelfs om meer dan één op de drie werkgevers. Dit geldt bijvoorbeeld voor uitzendbureaus, callcenters, IT-dienstverleners, architecten en de metaal- en technologische industrie.

De uitkeringsinstantie heeft een lijst met 24 oplossingen opgesteld voor werkgevers die naar manieren zoeken om vacatures ingevuld te krijgen. Overigens is de krapte op de arbeidsmarkt nog niet zo groot als tien jaar geleden, aldus het UWV.

CV-Werk maakt gebruik van cookies. Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

CV-Werk maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geef je impliciet toestemming voor het gebruik van cookies. CV-Werk zal zorgdragen dat het gebruik van cookies geen of geringe gevolgen heeft voor de persoonlijke levenssfeer van de gebruiker van deze website.

Sluiten