Het aantal jongeren zonder baan is lager dan vóór het uitbreken van de economische crisis in 2008. In het eerste kwartaal van 2018 was 7,2 procent van de beroepsbevolking in de leeftijd van 15 tot 25 jaar werkloos, tegenover 8,5 procent in 2008.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde. In Duitsland en Tsjechië gaat het nog beter met de jeugdwerkloosheid en daarmee staat Nederland op de derde plek in Europa.

Binnen de Europese Unie zijn de verschillen groot: jongeren in Italië, Spanje en Griekenland kampen met een werkloosheidspercentage van boven de 35 procent.

Nederlandse jongeren zonder baan volgen vaak nog wel onderwijs (75 procent.) Zij zoeken een baan naast hun studie. Het werkloosheidspercentage onder deze groep was 8,5 procent in het eerste kwartaal van 2018. In 2008, voordat de crisis uitbrak, was dit nog 9,6 procent.

CV-Werk maakt gebruik van cookies. Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

CV-Werk maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geef je impliciet toestemming voor het gebruik van cookies. CV-Werk zal zorgdragen dat het gebruik van cookies geen of geringe gevolgen heeft voor de persoonlijke levenssfeer van de gebruiker van deze website.

Sluiten