Met een reeks prikkels wil het kabinet meer arbeidsgehandicapten aan het werk helpen. Zo mogen ze tijdelijk maximaal 130 euro gaan bijverdienen boven het bijstandsniveau.

Dat blijkt uit een reeks maatregelen die staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft gepresenteerd.

De extra bijverdienste is een van de voorstellen die komt in plaats van de eerder dit jaar voorgestelde zogenoemde loondispensatie.

Aanvankelijk zouden werkgevers mensen met een beperking minder mogen gaan betalen dan het minimumloon, maar die omstreden maatregel ging van tafel door gebrek aan draagvlak en omdat het te ingewikkeld werd.

Van Ark wil heel wat regels eenvoudiger maken: “De helft van de arbeidsgehandicapten staat aan de kant. Dat is een onacceptabele situatie.” Een deel van de maatregelen gaat direct in, andere volgen komend jaar of in 2020.

CV-Werk maakt gebruik van cookies. Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

CV-Werk maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geef je impliciet toestemming voor het gebruik van cookies. CV-Werk zal zorgdragen dat het gebruik van cookies geen of geringe gevolgen heeft voor de persoonlijke levenssfeer van de gebruiker van deze website.

Sluiten