Het aantal WW-uitkeringen bij het UWV in Groot Amsterdam is opnieuw gedaald. In juni waren er in en rond de stad zo’n 14.674 lopende uitkeringen, dat aantal is zo’n twee procent lager dan de maand daarvoor. Volgens het UWV is de Arbeidsmarkt in de regio voor het derde kwartaal op rij zeer krap.

Een van de sectoren waar de tekorten aan medewerkers voelbaar is, is de beveiligingsbranche. In het eerste kwartaal van 2022 werden de coronamaatregelen in rap tempo afgeschaald en werd het gewone leven weer opgepakt. Mensen wilde weer op reis en evenementen mochten weer gehouden worden. Daardoor was de vraag naar beveiligers groot. 

Veel beveiligers moesten tijdens de coronacrisis kiezen voor een andere baan. Door het vervallen van de coronamaatregelen konden bedrijven weer als vanouds hun taken vervullen, maar de flinke tekorten belemmerden dat. Aan het eind van het eerste kwartaal van 2022 stonden in Groot Amsterdam zo’n 350 vacatures open voor beveiligingsberoepen. Een jaar eerder waren dit er rond de honderd. 

CV-Werk maakt gebruik van cookies. Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

CV-Werk maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geef je impliciet toestemming voor het gebruik van cookies. CV-Werk zal zorgdragen dat het gebruik van cookies geen of geringe gevolgen heeft voor de persoonlijke levenssfeer van de gebruiker van deze website.

Sluiten