• Telefoon: 040 843 36 66
  • info@cv-werk.nl
Volg ons op:

De werkgelegenheidsverwachting van werkgevers in Nederland is terug op het niveau van 2008, het jaar waarin de economische crisis inzette. Vooral in de bouw is het vertrouwen groot: werkgevers verwachten dit kwartaal 17 procent meer mensen aan te nemen.

Het werkgelegenheidsverwachtingscijfer, dat continu wordt bijgehouden door uitzender Manpowergroup, stijgt dit kwartaal met 5 procentpunten naar 9 procent. Het is de sterkste toename in de afgelopen twaalf jaar.

In alle sectoren verwachten werkgevers dit kwartaal voor meer medewerkers plaats te hebben. In zes van de negen sectoren ligt de groei in vertrouwen op 10 procent of hoger.

Finland

Van alle Noord-Europese landen heeft alleen Finland een hogere werkgelegenheidsverwachting (+10 procent) dan Nederland. In landen als Duitsland (+8 procent) en Groot Brittannië (+6 procent) is het sentiment minder sterk.

Alle Europese landen behalve Italië (-1 procent) hebben een positief verwachtingscijfer. De Verenigde Staten blijven, ondanks een afname van -1 procent ten opzichte van het afgelopen kwartaal, optimistisch met een score van +18  procent.

Opleidingen

José Brenninkmeijer, directeur van Manpowergroup Nederland constateert dat Nederlandse werkgevers "ruimer durven te denken" als het gaat om het vinden van de juiste kandidaat. "Naast een verbreding van hun doelgroepen, zien wij ook een stijging in het aantal opleidingen en trainingen voor medewerkers."

Het grote verschil met 2008 is volgens Brenninkmeijer dat het vertrouwen nu in alle sectoren groeit. Ook de financiële en zakelijke dienstverlening doet na twee kwartalen van afnemend optimisme weer mee.

CV-Werk maakt gebruik van cookies. Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

CV-Werk maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geef je impliciet toestemming voor het gebruik van cookies. CV-Werk zal zorgdragen dat het gebruik van cookies geen of geringe gevolgen heeft voor de persoonlijke levenssfeer van de gebruiker van deze website.

Sluiten